Wat is een zit sta bureau en wat zijn de voordelen?

Posted in  Lifestyle  on  oktober 24, 2023 by  San0 comments

Roken is ongezond, dat weet iedereen, maar tegenwoordig is er nog een andere gewoonte die niet meteen goed is voor de gezondheid: langdurig zitten. Rug- en nekklachten, een slechte doorbloeding en stijve spieren, het zijn slechts enkele van de vele mogelijke gevolgen van te lang op dezelfde plaats blijven zitten.

De oplossing? Een zit sta bureau, een soort bureau dat je lichaam in beweging houdt, zelfs als je stilzit. Hieronder lees je meer over een zit-stabureau en de belangrijkste voordelen.

Wat is een zit-stabureau?

Een zit-stabureau is kortweg een bureau waarvan je het bureaublad in hoogte kunt verstellen. Op die manier kan je zittend, maar ook rechtstaand werken. In tegenstelling tot een gewoon bureau blijft je lichaam dus niet altijd in dezelfde positie, wat enkele interessante voordelen met zich meebrengt.

3 redenen om voortaan een zit-stabureau te gebruiken

Waarom zou je nu een zit-stabureau moeten gebruiken thuis of op het werk? Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor deze manier van werken en dat heeft enkele goede redenen:

1. Een betere doorbloeding

Een van de belangrijkste negatieve gevolgen van langdurig zitten, is een slechte doorbloeding van het lichaam. Door een zit-stabureau te gebruiken, stimuleer je de natuurlijke doorbloeding van je spieren en organen een stukje beter, waardoor je na een lange werkdag minder stram en stijf bent. Daarbij beïnvloedt een goede doorbloeding ook je concentratie en cognitieve capaciteiten positief.

2. Een gevarieerde werkhouding

Als je een zit-stabureau gebruikt, wissel je af tussen een zittende en een staande werkhouding. Op die manier ga je tal van lichamelijke problemen tegen:

  •   spierkrampen, vooral op het einde van de werkdag
  •   minder nek-, rug- en schouderklachten
  •   een betere houding, zowel zittend als staand

Ook train je je lichaam met een zit-stabureau om op een natuurlijke manier in balans te blijven tijdens het staan. Je gebruik je heupspieren, beenspieren en rugspieren om je lichaam te ondersteunen, waardoor deze sterker worden.

3. Verstelbaar en flexibel

Nog een belangrijk voordeel van een zit-stabureau? De meeste modellen zijn gemakkelijk verstelbaar. Zo pas je de hoogte van het bureaublad aan, afhankelijk van jouw eigen lichaamslengte en gewenste werkhoogte. Het resultaat daarvan is dat je niet enkel afwisselend zittend en staand werkt, maar ook altijd ergonomisch. Vaak gebeurt het afstellen van zo’n bureau handmatig, maar er bestaan ook heel wat elektrische opties.

Een zit sta bureau, voor een betere werkplek

Of je nu spierklachten wilt tegengaan of gewoon productiever wilt zijn op je werk, met een zit-sta bureau doe je een goede investering. Kies altijd voor kwaliteit, bijvoorbeeld bij VDM Kantoormeubelen en de voordelen van zo’n bureau worden nog duidelijker!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>