4 grote voordelen van glasvezel internet

Posted in  Blog  on  augustus 20, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 grote voordelen van glasvezel internet

De meeste huishoudens in Nederland hebben een internetverbinding, en bedrijven hebben het eigenlijk allemaal wel. Dat is ook niet zo gek, want het internet is een groot onderdeel van ons leven geworden. We maken er de hele dag door voor van alles gebruik van. Als je thuis wilt kunnen surfen, streamen, online gamen of smart home apparaten wilt gebruiken, kun je niet zonder een goede internetverbinding. Maar wat telt als een goede internetverbinding? Dat durven we eigenlijk wel te beweren over glasvezel internet, maar helaas is nog niet iedereen daarop overgestapt, deels ook omdat het nog niet overal beschikbaar is. Maar als je wel de optie hebt, dan is het zeker aan te raden. We bespreken vier grote voordelen van glasvezel internet.

De hoogste downloadsnelheden

Hoewel de mogelijkheden bij kabelinternet ook ontwikkeld worden in navolging van glasvezel internet, biedt de glasvezeltechniek nog steeds de hoogst mogelijke downloadsnelheden. Afhankelijk van het abonnement dat je ervoor afsluit, kun je een downloadsnelheid krijgen waarmee je grote bestanden in secondes binnenhaalt. Dat komt ook goed van pas voor streamen en het gebruik van clouddiensten. Nooit meer geduld hoeven hebben klinkt als een extreme luxe, maar glasvezel internet maakt dat voor in ieder geval een deel van je leven mogelijk.

De hoogste uploadsnelheden

Uniek aan glasvezel internet is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid, waar die bij kabelinternet en DSL-internet een stuk lager ligt. Dat betekent dat je een stuk sneller data kunt versturen. Dat komt uitstekend van pas bij het thuiswerken, waarbij je waarschijnlijk van clouddiensten gebruik moet maken en videovergaderingen moet bijwonen. Ook voor online gaming is het prettig dat uitgaande gegevens op hoge snelheid verstuurd worden.

Afbeelding met hemel, pijp, buitenshuis, KleurrijkheidAutomatisch gegenereerde beschrijving

De stabielste internetverbinding

Bijzonder aan de glasvezeltechniek is het feit dat gegevens via lichtsignalen verstuurd worden. Die reflecteren onderweg intern. Het gevolg daarvan is dat het signaalverlies dat bij koperen kabels een stuk groter zou zijn tot het minimum beperkt blijft. De zogenaamde gegevensintegriteit is daardoor hoog, wat in makkelijkere bewoording een betrouwbare, stabiele internetverbinding inhoudt. Glasvezel internet biedt dankzij zijn enorme bandbreedte de stabielste internetverbinding die er beschikbaar is. Ideaal voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven.

Lage latency

De term latency, oftewel latentie, zegt niet iedereen iets. Misschien gaat er wel een belletje rinkelen als we het over ‘ping’ hebben, want dat is hetzelfde. Latency betreft de vertraging die er is tussen het verzenden en ontvangen van gegevens tussen jouw computer en de server. Als die te hoog is, heb je daar last van met videobellen, live streaming en zeker ook met online gaming. Daarbij is het namelijk ook belangrijk dat jouw input snel doorgegeven wordt. Als je je actief met een of meerdere van deze zaken bezighoudt, is het goed om te weten dat glasvezel internet de gewenste lage latency biedt die deze dingen goed faciliteert.

Gun jezelf dus ook die ultieme internetverbinding en stap zo gauw je kunt over op glasvezel internet. Daarmee haal je meteen een toekomstbestendige internetverbinding in huis waar je nog jaren mee vooruit kunt. Want glasvezel internet is ook berekend op de uitbreiding van jouw internetgebruik. De grote bandbreedte zorgt ervoor dat je niet internetverbinding niet snel overbelast zal raken, ook niet met meerdere gebruikers tegelijkertijd, en de hoge uploadsnelheden ondersteunen je optimaal bij thuiswerken en online gamen. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>