Veilig je haar krullen met een hittetool: zo doe je dat!

Posted in  Blog, Lifestyle  on  augustus 1, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Veilig je haar krullen met een hittetool: zo doe je dat!

Wil je steil haar krullen? Dan zijn hier meerdere manieren voor. Om het jezelf makkelijk te maken, is de kans groot dat je hier een krultang, stijltang of warmteborstel voor gebruikt. Het krullen van je haar kost je namelijk het minste tijd als je een hittetool gebruikt. Besef je alleen wel dat het gebruik van hittetools ook risico’s met zich meebrengt. Daarom vertellen wij je hier hoe jij je haar veilig krult met behulp van een hittetool.

Koop een hittetool met meerdere standen

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat je haar kan beschadigen door hitte. Gelukkig betekent dit niet dat jij je krultang, stijltang of warmteborstel nooit meer kunt gebruiken. Althans, niet als je een hittetool hebt die over meerdere standen beschikt. Je kunt de temperatuur van het apparaat dan zelf instellen. De kans op schade aan je haar is hierdoor een stuk kleiner.

Voordat je met een hittetool in de weer gaat, is het handig om te weten op welke temperatuur je deze het beste in kunt stellen. Dit hangt van je haartype af. Heb je normaal haar? Stel de tool dan op maximaal 185 graden in. Als je wat dikker haar hebt, kun je de temperatuur wat hoger zetten. Zorg er alleen wel voor dat je nooit over de 215 graden heen gaat. Doe je dit wel? Dan splijten je haarpunten, want de keratine smelt bij hogere temperaturen.

Krul je haren niet overdreven vaak

Vind je dat krullen je beter staan dan steil haar? Dan heb je misschien de neiging om je haar overdreven vaak te krullen met een hittetool. Verstandig is dit alleen niet, want dit is niet goed voor je haar. Als je dagelijks met bijvoorbeeld een warmte borstel in de weer gaat, krijgt je haar niet de kans om te herstellen.

Als je te vaak een hittetool gebruikt, kan je haar bovendien beschadigen. Hierdoor kan het uitdrogen en een doffe uitstraling krijgen. Is dit bij jou het geval? Laat hittetools de komende dagen dan even links liggen, zodat je haar kan herstellen. Zolang je haar er glanzend en gezond uit blijft zien, kun je prima wat vaker een hittetool gebruiken.

Gebruik een hittebeschermer

Of je nu meermaals per week of slechts af en toe met een hittetool losgaat op je haar, het is altijd verstandig om een hittebeschermer te gebruiken. Dit product zorgt er namelijk voor dat je haar een beschermlaagje krijgt. De kans dat een hittetool schade aanricht aan je haren, is op deze manier een stuk kleiner. Extra bijkomstigheid van een hittebeschermer is dat je haar er meer van gaat glanzen.

Houd je hittetools goed schoon

Ondanks dat hittetools soms bijna dagelijks gebruikt worden, kijken sommige vrouwen er niet of nauwelijks naar om. Het gevolg hiervan is dat de tool na verloop van tijd vies kan worden. Omdat de aanslag op een hittetool ook warm wordt, kan er (meer) schade aan je haar ontstaan. Werp daarom met enige regelmaat een blik op het apparaat en maak hem schoon als dat nodig is.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>