Zelf een wijnpakket samenstellen? Zo doe je dat!

Posted in  Blog  on  juli 10, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zelf een wijnpakket samenstellen? Zo doe je dat!

Zoek je nog een geschikt cadeau voor een verjaardag, housewarming, jubileum of ander feestje? Dan is een wijnpakket een goede keuze. Je kunt zo’n pakket kant-en-klaar kopen in de winkel of online bestellen, maar ook zelf samenstellen. Gaat je voorkeur uit naar de laatste optie, maar heb je nog niet eerder zelf een wijnpakket gemaakt? Wij vertellen je hier hoe je dit doet!

Zoek uit waar de ontvanger van houdt

Wie zelf een wijnpakket samen gaat stellen, kan lukraak een paar flessen wijn kopen. Wij raden je alleen niet aan om deze aanpak te hanteren. Waarom niet? Omdat de kans bestaat dat je wijn koopt waar de ontvanger niet van houdt. Zoek daarom eerst uit wat hij/zij lekker vindt. Als je geregeld een wijntje drinkt met de persoon in kwestie, kun je dit prima zelf invullen. Wie dit niet weet, gaat op onderzoek uit. Vraag het niet op de man af, maar richt je bijvoorbeeld tot mensen uit zijn/haar directe omgeving.

Bepaal het budget

Weet je waar de ontvanger van houdt? Dan kun je in principe wijn bestellen. Omdat de prijzen van wijn nogal uiteenlopen, is het verstandig om eerst te bepalen hoeveel je maximaal uit wilt geven aan het cadeau. Je voorkomt zo dat de totaalprijs van de flessen wijn straks (ver) boven je budget uitkomen. Moet het pakket uit meerdere flessen bestaan? Stel dan geen budget per fles op, maar neem een totaalprijs in gedachten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een duurdere wijn met goedkopere wijn(en) combineren.

Kies een thema

Bij het samenstellen van een wijnpakket moet jij je niet te veel laten leiden door de prijs. Doe je dit wel? Dan is er geen sprake van een ‘verbindende factor’. Dit is wel het geval als je een pakket samenstelt rondom een thema. Koop bijvoorbeeld uitsluitend Italiaanse, Franse of Spaanse wijnen. Als je het nog wat specifieker wilt maken, kies je alleen voor wijnen uit dezelfde regio. Je kunt spelen met de kleuren en bijvoorbeeld een fles rode wijn, witte wijn en rosé in het pakket stoppen. De ontvanger kan hierdoor verschillende wijnen proberen.

Combineer wijn met spijs

Een wijnpakket kan alleen uit flessen wijn bestaan. Vind je dit wat saai? Combineer wijn dan met spijs. Sla niet lukraak wat hapjes in, maar kies voor lekkernijen die goed bij de wijnen passen die je in het pakket stopt. Een rode wijn kun je bijvoorbeeld combineren met olijven, een witte wijn met kaas en een rosé met chorizo. Een zoutje doet het ook vaak goed in combinatie met wijn.

Pak het leuk in

Heb je de inhoud van het wijnpakket bij elkaar? Pak het tot slot dan nog even leuk in. Als je alleen wijn geeft, kun je hier speciale doosjes voor kopen. In plaats daarvan kun je de producten ook in een transparante folie verpakken. Zet ze voor de stabiliteit eventueel op een stukje karton of hout. Maak het folie met nietjes of plakband aan elkaar, wikkel er wat lintjes omheen en het pakket is klaar om te geven.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>