Stofzuiger met of zonder zak: waar kies je voor? 

Posted in  Blog  on  juli 1, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Stofzuiger met of zonder zak: waar kies je voor? 

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Dan kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat dit tegenwoordig geen eenvoudige opgave meer is. Het aanbod is ongelooflijk groot. Ze zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Tegelijkertijd is dit misschien wel één van de belangrijkste huishoudelijke apparaten. Daarom is het wel goed om deze met zorg uit te kiezen. Maar waar let je op? Wat is voor jou de beste keuze? De belangrijkste keuze die je zal moeten maken is of je voor een stofzuiger mét of zonder zak kiest. Wat de beste keuze is, is eigenlijk heel persoonlijk. Dit hangt van veel verschillende factoren af. Het is goed om de voor- en nadelen van elke optie tegen elkaar af te wegen. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje. 

Wat is gemakkelijker? 

Een Stofzuigerzak hoeft minder vaak geleegd worden dan een bak. Afhankelijk van het gebruik zal dit ongeveer eens in de twee maanden zijn. Een stofzuiger zonder zak zit sneller vol. Hierbij moeten we wel stellen dat de bak er ook snel uitgehaald is en dat deze ook zo boven de prullenbak geleegd kan worden. Dit hoeft dan ook maar weinig tijd in beslag te nemen. 

Het is dus allebei even gemakkelijk. Wel is het goed om te stellen dat tijdens het legen van een stofzuiger zonder zak vaak veel meer stof vrijkomt. Ook ontstaat er vaak veel troep bij het legen van de bak. Als je deze leeggooit boven de bak, zullen er altijd vuil- en stofdeeltjes in de lucht worden geblazen. Dit kan heel onprettig zijn voor mensen die bijvoorbeeld kampen met een stofmijtallergie. Bovendien geeft het ook veel rommel wat later weer opgeruimd moet worden. Als je kiest voor een stofzuiger met zak, dan heb je dit probleem niet. 

Wel geeft een stofzuiger met zak meer kosten op de lange termijn. Je zal immers constant weer nieuwe stofzuigerzakken moeten kopen. Hoewel een stofzuiger zonder zak over het algemeen wat duurder in aanschaf is, heb je op de lange termijn dus nauwelijks tot geen extra kosten meer. Stofzuigerzakken bestellen? Let dan op het typenummer, model en het merk stofzuiger dat je gebruikt, zodat je zeker weet dat deze compatibel zijn. Zo voorkom je onnodige lekken en scheuren en weet je zeker dat je stofzuiger optimaal zal werken. 

Wat biedt een betere hygiëne? 

Deze vraag kan op verschillende manieren worden beantwoord. Over het algemeen kunnen we stellen dat stofzuigers met zak hygiënischer zijn. De zak houdt veel meer stof en vuil vast en deze deeltjes worden ook tijdens het verwijderen van de zak niet meer teruggeblazen in de lucht. Daarnaast filtert de zak automatisch de deeltjes. Hierdoor is dit een uitstekende keuze voor mensen met allergieën. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer stofzuigers zonder zak die worden uitgerust met een hoogwaardige filter om dezelfde hygiënevoorwaarden te behalen. Wil je dus toch voor een stofzuiger zonder zak kiezen? Maar zit je in over de verminderde hygiëne of kamp je met allergieën? Kies dan voor de nieuwste modellen die zijn uitgerust met een filter. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>