Snel en gemakkelijk schoonmaken van je huis

Posted in  Home  on  december 8, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Home
  • /
  • Snel en gemakkelijk schoonmaken van je huis

Okay, we weten allemaal dat het erbij hoort; schoonmaken. Maar zeg nu zelf, die nieuwe game op de spelcomputer is toch veel interessanter dan de was doen. Toch is het nodig om aan de slag te gaan en je huis bij te houden. Gelukkig zijn er verschillende apparaten en schoonmaakhulpjes die het schoonmaken van bijvoorbeeld de was en de vaat een stuk gemakkelijker maken. Bij deze hebben we leuke tips om snel en effectief je huis of kamer stofvrij en schoon te maken. Bovendien hou je tijd over om lekker op stap te gaan met je maten of te gamen.

Magie van microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes zijn de ideale schoonmaakhulpjes. Door de structuur van deze doekjes vangen ze vuil en stof gemakkelijk, zelfs wanneer je alleen een beetje water gebruikt zonder schoonmaakmiddel. Vaak zijn microvezeldoekjes uit te wassen in de wasmachine, zodat je ze vaak kan gebruiken. Dat is tevens heel duurzaam. Microvezeldoekjes zijn geschikt voor verschillende schoonmaaktaken. Denk hierbij aan afstoffen of voor het oppoetsen van oppervlakken. Met een beetje (natuurvriendelijk) schoonmaakmiddel heb je zo het aanrecht lekker schoon en opgefrist.

Stoffen met Swiffer of sokken

Om effectief en snel te kunnen afstoffen is het tevens aan te raden gebruik te maken van een Swiffer. Deze doekjes zijn zo ontworpen om snel en gemakkelijk stof, haren en vuil te vangen. Het grote voordeel hiervan is, is dat je het stof echt vangt en niet verplaatst. Heb je geen Swiffer, maar wil je wel even snel een plank afstoffen? Pak dan een schone sok en doe je hand erin. Zo kun je snel kleine oppervlakken afstoffen. En die sok? Die gaat natuurlijk in de was.

Eerst stoffen, dan zuigen

Een goede regel in het huishouden: eerst stoffen, dan zuigen. De reden is simpel, want stof dwarrelt vaak naar beneden op de vloer. Zou je eerst zuigen en daarna stoffen, dan kun je in veel gevallen weer opnieuw beginnen met stofzuigen. Wil je lekker snel klaar zijn, dan is een draadloze stofzuiger een echte aanrader. Deze zijn lichter in gewicht en je loopt er gemakkelijk het hele huis mee door, zonder steeds de stekker te hoeven verplaatsen. Na gebruik hang je de stofzuiger in de houder en laadt de accu weer op. Zo is het altijd klaar voor gebruik. Maak van stofzuigen een snelle en effectieve taak door de ruimte op te delen in denkbeeldige secties. Dit is vooral handig als je er een beetje tegenop ziet. Concentreer je op één sectie per keer en je bent in mum van tijd efficiënt klaar.

Handige schoonmaakhulpjes

Heb je nog een oude tandenborstel? Gooi deze dan niet weg, maar gebruik deze om moeilijk bereikbare plekken rondom kranen en bij voegwerk schoon te maken in de badkamer of keuken. Zo krijg je kalkaanslag gemakkelijk weg. Zet je koffie met koffiefilters? Gebruik dan een schone, droge koffiefilter om beeldschermen stofvrij te maken. Ze laten geen pluisjes achter en zijn zacht voor het oppervlak.

Vergeet je apparaten niet

Je apparaten werken hard voor je, dus geef ze wat liefde door deze geregeld schoon te maken. Dat geldt niet alleen voor de koffiemachine, televisie, waterkoker of magnetron. Laat voor een langer leven de vaatwasmachine en wasmachine een keer per maand eens leeg draaien om alle vet-, vuil- en kalkresten weg te spoelen. Maak de stofzuiger goed schoon door haren en andere obstructies rondom de borstel te verwijderen. Dat geldt ook voor als je een bezem gebruikt. Dweil je vaak, zorg dan dat de dweil gewassen wordt. Door de apparaten die je veel gebruikt goed schoon te houden en te verzorgen, gaan ze veel langer mee en heb je er lang plezier van.

Azijn; natuurlijk schoonmaakmiddel

Wist je dat het gebruiken van azijn als schoonmaakmiddel een echte tip is uit grootmoederskeukenkastje? Het ontvet en maakt streeploos schoon. Daarom is het heel fijn om bijvoorbeeld de ramen mee te lappen. Je kan er je waterkoker mee ontkalken en de magnetron van binnen schoonmaken. Bijvoorbeeld door een kom met water en azijn vijf minuten in de magnetron op te warmen. De stoom weekt het vuil los en je hoeft het alleen maar af te vegen. Een ander natuurlijk schoonmaakmiddel is citroen, dit verfrist en ontvet. Doe eens citroenschillen in het bestekmandje van je vaatwasser voor een frisse geur.

Tips voor de was en afwas

Heb je een fijne vaatwasmachine? Plaats bij het inladen dan eens de vuile kant van de borden naar het midden. Hierdoor kan het water en de reinigingsmiddelen beter circuleren, waardoor een grondigere reiniging wordt gegarandeerd. Laat ruimte tussen de borden voor een optimale reiniging. Spoel vetresten eerst even af voor een langere levensduur van je vaatwasmachine. Voor een duurzame afwasbeurt zet je de vaatwasser aan als deze vol is. Dat is beter voor de was. Sorteer je was direct in verschillende bakken, voordat je gaat wassen. Dat scheelt tijd en het voorkomt dat je favoriete witte overhemd roze wordt.

Energiezuinige apparaten

Schoonmaken is leuk als je er routine in hebt. Zorg dus dat je geregeld op vaste dagen bijvoorbeeld aan de slag gaat in huis. Je hoeft echt niet het hele huis te doen. Je kan ook zeggen dat je de badkamer of keuken, naast bijhouden, eens in de maand een grote beurt geeft. Zo hou je het schoonhouden van je woning een stuk leuker. En met goede, niet te dure, energiezuinige apparaten heb jij je huis schoon in een handomdraai.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>